PJ Drums & Percussion

Logo affot

 

http://shop.slagtojctr.dk/

 

PJ Drums & Percussion (Slagtøjs Centret).
Firmaet blev grundlagt i 1980 af Peter Kragh-Jacobsen på Frederiksberg (København). Før den tid arbejde han hos Drumstick. PJ-logoet blev varemærkeregistreret i 1984. Omkring 1989 fusionerer PJ med Slagtøjs Centret (SC) der på det tidspunkt var ejet af Ole Randbøll der grundlagde SC op i 1980.
Firmaet eksisterer fortsat på adressen Frederiksberg Bredgade 1 med Peter Kragh-Jacobsen som ejer.

I begyndelsen var konceptet det samme som hos Drumstick. Men ret hurtigt gik det over til at blive en målrettet produktion af lilletrommer til rytmisk og klassisk musik samt til marchbrug. Og ikke mindst blev der produceret et omfattende og velanset udvalg af diverse percussion.

PJ har også fremstillet et antal trommesæt, hvor kedlerne de første år var Keller og senere Jaspar kedler. Der blev benyttet egen produceret hardware samt hardware fra DW.
I en årrække blev mange af instrumenterne fremstillet på eget værksted og af danske underleverandører.

Siden slutningen af 1980’ erne er produktionen i takt med udviklingen gået over til at være ”præ-fremstillede” trommer og trommetilbehør, produceret i asien. Stadig til en vis grad efter PJ’s egne specifikationer.
PJ har fremstillet marchtrommer til tamburkorpset i Den Kongelige Livgarde (Danmark), den Svenske Livgardes Musikpluton (deling) og til den Norske Konges Garde.

PJ kat 4